Owner's insight

"We were already very attracted by the Intermode architectural design and liked the flexibility the modular system offered in order to address our particular needs. This flexibility has been especially important in giving a unique look and feel to the end design we have implemented."
Gerry and Sue Moriarty

A number of years ago we bought a book on contemporary country houses and of all the houses it presented from around the world the one we liked most was the Intermode house at Kilmore in Victoria which had received the Georg Jensen design award.

At the time we were looking for a rural property outside of Melbourne to develop a country garden and often said that if we found a site without a house we'd like to build an Intermode home.

As it turned out we did find a wonderful property at Woodend North (behind Mt Macedon). The land had a planning permit that required us to begin building within nine months so we had little time to design a house and meet the conditions of the planning permit.

We could envisage the Intermode architectural form fitting ideally on the building location we had chosen. The extensive glazed walls would capture the magnificent views afforded by the site and the sweeping decks would provide a seamless link to outside lawns and garden which we wanted to achieve.

For us the speed and efficiency of the design process and contracting of the builder were important, and in fact essential features of the Intermode process, in light of the limited remaining time under our planning permit.

We were already very attracted by the Intermode architectural design and liked the flexibility the modular system offered in order to address our particular needs. This flexibility has been especially important in giving a unique look and feel to the end design we have implemented.

We are very pleased with the way the house sits on the site - capturing the extraordinary views and linking comfortably with the garden surrounds. We like the simplicity, the clean lines, the extensive internal storage provided in the spine walls and the light airy feel. “

Gerry and Sue Moriarty